Cursus Allround Keramiek :

"Leer de kneepjes van het keramisch ambacht"

De Cursus Allround Keramiek begint ieder jaar kort na de zomervakantie en beslaat 30 lessen. In deze cursus leg je een stevig fundament voor zelfstandig werken met klei en glazuur. Enige ervaring met keramiek is een pré. Je werkt aan de hand van opdrachten die er speciaal zijn om te zorgen dat je je zoveel mogelijk basistechnieken van het vormgeven en decoreren eigen maakt. Je gaat op verschillende manieren handvormen opbouwen. Je leert gieten en je eigen gipsmal maken. Je leert de principes van glazuren en allerhande decoratietechnieken. Er zijn ook een paar lessen waarin je met  porselein gaat werken. Ik leer je verder hoe je de oven inpakt en veilig stookt en wat je allemaal nodig hebt om je eigen werkplek in  te richten. Als je nieuwsgierig bent, vraag dan het complete programma-overzicht aan.
In deze cursus gaat het niet zozeer om een mooi eindproduct. Het accent ligt op het experimenteren met de aangereikte technieken. Het resultaat is daarom in de eerste plaats een stuk feedback en dat bespreken we ook met elkaar. De cursus heeft een vol programma dus het werktempo ligt vrij hoog. Voor de meeste opdrachten is er één les beschikbaar, een enkele keer twee, maar nooit meer. Het is niet nodig om je te haasten, er is voldoende tijd voor alle opdrachten, maar als je van eindeloos finetunen en polijsten houdt kan het wel krap blijken. Eventueel kan je de afwerking dan thuis doen.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het maken van keramiek en in een korte tijd veel nieuwe technieken willen bijleren.
  • Wekelijks op dinsdagavond (19.00-21.30)
  • Start begin september, de laatste les valt halverwege juni
  • Cursusprijs (2022): € 795,- voor 30 lessen, all inclusive (btw, syllabus, materialen, stoken, koffie/thee)
  • Na iedere 10e les is er een extra les om een keer in te halen
  • Aanmelden kan vanaf maart in het jaar dat de cursus begint
  • Maximaal 6 deelnemers
  • LET OP: in het cursusjaar 2023-2024 wordt de Cursus Allround Keramiek NIET gegeven.
Voor meer informatie kan je contact met me opnemen. Vooraf even langskomen is fijn, graag op afspraak, om kennis te maken en het programma te bespreken. Je kunt dan beter inschatten of deze cursus iets voor je is. Je bent van harte welkom.
Studio La Porcelaine is gevestigd aan de Scheldestraat 43 in Alkmaar en is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. De bushalte Rijnstraat ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.