Cursus Allround Keramiek

"Leer de kneepjes van het keramisch ambacht"

De Cursus Allround Keramiek begint ieder jaar kort na de zomervakantie, rond begin september en bestaat uit 30 lessen. In deze cursus leg je een stevig fundament voor zelfstandig werken met klei en glazuur. Enige ervaring met keramiek is een pré. Je werkt aan de hand van korte opdrachten die zorgen dat je je zoveel mogelijk basistechnieken van het vormgeven en decoreren eigen maakt. Je gaat op verschillende manieren handvormen opbouwen. Je leert gieten en je eigen gipsmal maken. Je leert de principes van glazuren en decoreren. Ik leer je ook hoe je de oven inpakt en veilig stookt en wat je allemaal nodig hebt om je eigen werkplek in te richten. In deze cursus gaat het niet zozeer om een mooi eindresultaat, maar staan proberen en experimenteren centraal. Het werktempo ligt daarbij vrij hoog. Als je nieuwsgierig bent, vraag dan het complete programma-overzicht aan.
De Cursus Allround Keramiek wordt wekelijks gegeven op dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.
Cursusprijs: € 795,- all inclusive (btw, syllabus, alle materialen, stoken, koffie/thee). Inschrijven kan vanaf februari voorafgaand aan het begin van de nieuwe cursus. Voor het seizoen 22-23 is de cursus vol.
Voor meer informatie kan je contact met me opnemen. Langskomen mag ook, graag op afspraak, om de sfeer te proeven, kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Je bent van harte welkom.
De keramiekstudio is gevestigd aan de Scheldestraat 43 in Alkmaar en is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. De bushalte Rijnstraat ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.