Cursus Keramiek

"Kom iets moois maken van klei"

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die graag met klei wil werken en biedt veel ruimte voor eigen ideeen. Ik laat je graag zien wat er allemaal mogelijk is met klei en glazuur, maar je bepaalt zelf wat je wilt leren en wat je wilt maken. Samen kijken we wat haalbaar is, wat de beste aanpak is en ik leer je de benodigde technieken. Ik ben er om je te ondersteunen bij het maken en realiseren van jouw plannen op het gebied van keramiek.
Je kunt gebruik maken van verschillende soort klei, er zijn gipsmallen en een elektrische pottenbakkersschijf. Voor het decoreren staan er engobes, onder- en inglazuren, kleurende oxides en pigmenten en een ruim assortiment glazuren voor aardewerk en steengoed, allemaal klaar voor gebruik. Je werkstukken worden gestookt in een elektrische oven, op 1050 °C voor kleurrijk aardewerk of op 1240 °C voor vorstbestendig steengoed.
Er is cursus op maandagochtend (09.30-12.00), dinsdagavond (19.30-22.00) en woensdagavond (19.30-22.00).
Cursusprijs: € 292,50 voor 15 lessen (najaar) en € 390,- voor 20 lessen (voorjaar), all inclusive (btw, materialen, stoken, koffie/thee).
Voor meer informatie kan je contact met me opnemen. Langskomen mag ook, graag op afspraak, om de sfeer te proeven, kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Voor het najaar 2021 en voorjaar 2022 zijn alle cursussen vol en is er een wachtlijst.
De keramiekstudio is gevestigd aan de Scheldestraat 43 in Alkmaar en is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. De bushalte Rijnstraat ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.