Cursus Keramiek : "Kom iets moois maken van klei"

De Cursus Keramiek start twee maal per jaar en bestaat uit 15 lessen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die graag handvormen wil maken van klei. In deze cursus is veel ruimte voor eigen ideeën. Ik laat je graag zien wat er allemaal mogelijk is met klei en glazuur, maar je bepaalt zelf wat je wilt leren en wat je wilt maken. Samen kijken we wat haalbaar is, wat de beste aanpak is en ik leer je de benodigde technieken. Ik ben er om je te ondersteunen bij het maken en het realiseren van jouw plannen op het gebied van keramiek.
Je kunt gebruik maken van verschillende soort klei, er zijn ook gipsmallen en gietklei aanwezig. Voor het decoreren staan er engobes, onder- en inglazuren, kleurende oxides en pigmenten en een ruim assortiment glazuren voor aardewerk en steengoed, allemaal klaar voor gebruik. 
Je werkstukken worden gestookt in een elektrische oven, op 1060 °C voor kleurrijk aardewerk of op 1240 °C voor vorstbestendig steengoed.
Deze cursus is bedoeld voor beginnende en gevorderde keramisten. Er is geen programma en iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.
  • Wekelijks op maandagochtend (09.30-12.00) of  maandagmiddag (13.30-16.00)
  • Van begin september tot begin januari en van half januari tot begin juni
  • Cursusprijs € 337,50 voor 15 lessen, all inclusive (btw, syllabus, materialen, stoken, koffie/thee)
  • Aan het einde van de cursus is er een extra les om in te halen
  • Maximaal 8 deelnemers per cursus
  • LET OP: Voor de cursussen in 2023 is er een wachtlijst, opgeven kan via de Email
Voor meer informatie kan je contact met me opnemen. Langskomen mag ook, graag op afspraak, om de sfeer te proeven, kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Je bent van harte welkom.
Studio La Porcelaine is gevestigd aan de Scheldestraat 43 in Alkmaar en is goed bereikbaar. Vanaf het centrum van Alkmaar is het 5 minuten fietsen. De bushalte Rijnstraat ligt op 5 minuten loopafstand (bussen 6, 10, 123, 129 en 160 stoppen daar). En als je liever met de auto komt: er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.